GÖR EGEN GRANOLA SUPERENKELT

Gör egen granola superenkelt

Gör egen granola superenkelt? Går det? Ja! ja! Ja! Det är supergott, superenkelt, och mycket billigare. Och hur smarrigt ser inte det här ut då, va, va, va? Först kan du sätta på ugnen på 170 grader. Sedan är det bara att sätta igång!

Jag gjorde två stora plåtar så det blir en stor sats att äta länge av:

9 3/4 dl havregryn, 120 g pumpafrön, 225 g grovhackade nötter t.ex jag tog mandel, cashew och valnötter, 6 msk hela linfrön, 3 krm kanel, 3 krm havssalt, 3 msk kokosolja, ca 1,5 dl agave sirap, 3 dl torkade bär, jag använde icas färdigblandade påse med mullbär, gojibär, russin etc

Blanda alla torra ingredienser i en skål, men inte den torkade frukten. Smält kokosolja och agavesirap i en kastrull och blanda med de torra ingredienserna. Fördela granolablandningen jämnt på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Lägg till den torkade frukt/bären i ugnen under de sista minutrarna. Prova att göra den här smoothiebowlen till.

Kommentera