4 VEGANTIPS PÅ GOTLAND

Vegantips på Gotland

Surflogiet på Tofta. Flera vegetariska alternativ och en veganwrap som jag käkade men säg att du vill ta bort yoghurten bara! De hade inga plastförpackningar eller aluminiumburkar men bara glas, papp och trä. Fräscht! Är nyöppnat för i år och de driver på med allt från uthyrning av brädor till yogaklasser på ett trädäck som de byggt upp mellan trädstammarna. Man kunde även hyra en mycket snyggt inredd tipi-tält för 2 lax/natt för två personer.

vegantips på Gotland

Rute Stenugnsbageriet. Jag frågar alltid om de kan fixa bort osten och lägga på lite ruccola och extra grönsaker, det gick denna gång! Gott med surdegsbröd och vääääldigt mycket olja. Så mysig trädgård med nybyggt växthus. Det enda som var tråkigt var väl att prislappen blev ganska dyr med ett glas vin och en pizza men det får man väl ta när man är turist.

vegantips på Gotland

Crêperie Tati. En bilkyrkogård tillika crêperie på Kutens Bensin – en restaurang som serverar crêpes och galettes i alla former tillagde av franska crêpiers från Bretagne. Jag åt deras galette gjord på bovete och som var vegansk. Oh lord vag god den var! Tyvärr hann jag äta upp den innan jag kom på att fota av den. Missa inte detta otroligt charmiga ställe när du är på Fårö. Ett riktigt femstjärnigt vegantips!

vegantips på Gotland

6/5/4 Surfers Om man gillar surfhäng på en bakgård i Visby med gott kaffe ska man svänga förbi butiken som även finns i Stockholm. Mysigt och hängvänligt. Och fina grejer att shoppa! Okej det här var kanske inte ett vegantips men ändå.

Kommentera