RAW AVOKADOPESTO MED ZUCCHINIPASTA

Älskar du pasta och vill ha något nyttigare än vanlig glutenpasta? Då är Raw avokadopesto med zucchinipasta perfekt pastarätt för dig! Det här är ett riktigt härligt recept som är enkelt, gott och nyttigt! Fördelen med att göra egen zucchinipasta är att den är färsk, rå och du bestämmer själv hur mycket pasta du vill göra. Om det blir över är det bara spara i en låda i kylskåpet. Samma sak med peston. Om det blir för mycket är det smart att spara för att använda till allt från salladsdressing till pålägg på mackan.

RAW AVOKADOPESTO MED ZUCCHINI PASTA

RAW AVOKADOPESTO MED ZUCCHINIPASTA

Så du behöver:

3 små zucchinis, 2 avokados, en handfull cocktail tomater, 0,5 dl olivolja, 1 dl solrosfrön, en halv citron, en handfull basilikablad, en skvätt vatten, salt och peppar efter behag.

RAW AVOKADOPESTO MED ZUCCHINI PASTA

Börja med att lägga i samtliga ingredienser i en mixer förutom zucchini och tomaterna. Mixa till en pestoröra och lägg till vätska om den verkar bli för torr.

Gör zucchinipasta med en spiralizer (finns att köpa online för typ 200 kr och är ovärderlig i raw-köket) och halvera tomaterna. Blanda zucchinipasta med peston i en stor skål och lägg i coctailtomaterna. Toppa med basilika! Godare och enklare raw pesto pasta får du leta efter! Du måste prova det här, skriv i kommentarerna om vad du tyckte!

RAW AVOKADOPESTO MED ZUCCHINI PASTA

Kommentera