EN RESGUIDE TILL CANGGU, BALI

Att ta Arlanda express till flyget med destination Bali, en mörk novembereftermiddag, med yogamattan nedpackad i resväskan. Det visade sig vara ett rätt trevligt val. Jag ska berätta varför!

img_0633

Jag ville resa till ett ställe där man kunde springa runt i yogatopp och hotpants dygnet runt. Jag ville åka till ett ställe där man inte var en outsider om man frågade efter vegansk meny. Jag ville resa till ett ställe där vågorna var stora men snälla. Valet föll på Bali.

Jag bodde i Canggu, en halvtimme med bil (om det inte är bilkö) från den internationella flygplatsen. Efter en 17 timmar lång flygresa är det rätt skönt med en kort bilsträcka.

Canggu är så mycket. Ett yogamecka säger vissa. Ett avslappnat surfparadis säger andra. Och ja, det är ett paradis i mina ögon sett där varenda café skryter om sina golden lattes eller acai bowls och där yogastudios erbjuder klasser nästan varje timme, varje dag. Och solen skiner och regnet smattrar någon gång om dagen och fräschar upp ett solstunget huvud. Men även ett ställe där naturen och stränderna är bedövande vackra.

img_0679

Indonesien har hinduismen som största religion. Det gör sig påmind i varenda gathörn, små eller stora tempel besmyckat med vackra blomarrangemang och rökelser. Jag tog moppen till ett av alla hundratals tempel på Bali, Tanah Loth som låg mitt ute i vattnet. En liten turistattraktion om du frågar mig men vackert. En annan dag reste jag till den sydvästra delen av Bali för att besöka Uluwatu. Ett mäktigt tempel alldeles vid kanten av dramatiska klippor och hav.

img_0677

Ständerna är klara och sanden vit på den södra sidan av ön till skillnad från stränderna i Canggu där lava har spridits och grumlat till vattnet. Att utforska stränderna längs med södra kusten är en bra idé om en gillar bad- och sol!

strand på bali

När man inte är på utflykt kan du dra och surfa. Jag surfade på Batu Bolong Beach varje dag! Vågorna var perfekta typ varje dag. Jag kostade på mig att ta surflektioner 2-3 h varje dag vilket gjorde att jag blev så mycket bättre på bara tio dagar! Och jag fick en ny vän. Surflektioner á 2h kostar ca 250 kr inklusive valfri surfbräda och rashguard. Värdefullt varenda minut och varenda öre! Här kan du hitta mer om surfspots i Canggu>>

image

Sedan var jag och vandrade upp för en mäktig vulkan för att nå solens första strålar. Vulcano Batur. Det tog cirka någon timme och upplevelsen var slående! På vägen ner träffade jag på en hungrig (läs girig) apa som gjorde allt för käk. Var med på bild exempelvis.

image

Käket på ön är också helt fantastisk. Om du gillar frukt och grönt så kommer du älska Canggu. Vegan-paradis deluxe!

image

1 comment

Kommentera